X

Tilff-Bastogne-Tilff 23/05/2021

Verslag Foto's

Terugblik op 50ste editie van Tilff-Bastogne-Tilff

Op pinksterdag vond de 50ste editie van Tilff-Bastogne-Tilff plaats, een rasechte klassieker op de kalender van de Proximus Cycling Challenge.

Lees meer

Parcours

De parcours van Tilff-Bastogne-Tilff situeren zich ten zuiden van Luik waar het enorme aanbod aan hellingen het ideale klimterrein vormt. Een mix van bekende maar ook minder bekende hellingen liggen op jou te wachten. Klassiekers als ‘le Rosier’ en ‘la Redoute’ mogen uiteraard niet ontbreken maar ook minder bekende hellingen zoals ‘Mont-le-Soie’ en ‘Côte de Chevofosse’ komen aan bod.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra beschikbaar. De GPX-file van je tocht wordt per email bezorgd enkele dagen voor het event.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 90 km (1164 hoogtemeters)
 • 125 km (1797 hoogtemeters)
 • 168 km (2440 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Chambralles

1. Côte de Chambralles

De eerste beklimming die je voor de wielen krijgt geschoven is de Chambralles, bekend en berucht als het kleine broertje van La Redoute maar daarom niet minder pittig. Over 1550m klim je gemiddeld 9,5% met uitschieters tot 20%. Probeer zeker even te genieten van de bochtige weg naar boven want dat maakt deze klim zo uniek en mooi. Ideaal om de benen wakker te schudden!

90-125-168 km

Meer info

Parcours Côte d'Amermont

2. Côte d’Amermont

De Côte d’Amermont is een prima alternatief voor de drukkere Haute Levée. Hij is niet alleen mooier en rustiger maar bovendien ook een pak steiler en lastiger. Vanaf de start ga je meteen naar stroken van 12%. Bij het kruisen van een oude spoorlijn krijgen je benen even rust maar daarna krijg je een stuk van 100m aan maar liefst 16%. Vanaf hier klim je door naar het plateau van Amermont waar je geniet van een prachtig uitzicht. Verderop kom je terug aan de Haute Levée waar je nog een aardig stuk vals plat als uitloper hebt.

168 km

Meer info

Parcours Le Rosier

3. Le Rosier

Een absolute klassieker! De Rosier is één van de bekendste en beroemdste hellingen van de Ardennen. Je kan deze helling via verschillende kanten beklimmen maar de variant vanuit Ruy spreekt het meest tot de verbeelding. Hij is korter dan de andere kanten maar daarom wel steviger. Zeker aan het begin van de klim waan je je even in de Alpen. De Rosier is ongezien in België en ideaal voor liefhebbers van langere hellingen. Goed voor 4,5 km puur klimplezier aan gemiddeld 6%. Waauw!

125-168 km

Meer info

Parcours Côte de la Redoute

4. Côte de la Redoute

Nog een iconische helling van de wielersport, gekend van Liège-Bastogne-Liège en de heroïsche tweestrijd tussen Frank Vandenbroucke en Michele Bartoli in 1999. La Redoute staat ook bekend als de helling van Phillipe Gilbert aangezien ‘Phil’ op een steenworp van de voet is opgegroeid. De onregelmatigheid van deze klim maakt hem zeer uitdagend en moeilijk in te schatten. Doseren is aan te raden om het moordende stukje van 50m aan 20% te overwinnen!

90-125-168 km

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 18u. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg.

Op de parcours van de 125 km en 168 km lassen we een “DRINK & GO” stop in waar je je bidons kan vullen.

Het dragen van een mondmasker is verplicht, behalve tijdens het fietsen.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als Tilff-Bastogne-Tilff niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton