X

Tilff-Bastogne-Tilff 23/05/2021

Info Inschrijven

Zondag 23 mei is Tilff de thuisbasis voor de 50ste editie van Tilff-Bastogne-Tilff, een rasechte klassieker op de kalender van de Proximus Cycling Challenge. We vertrekken in het gezellige centrum van Tilff langs de Ourthe om van daaruit de schitterende wegen en hellingen van de provincie Luik en een kleine stukje van de provincie Luxemburg te ontdekken. Je fiets van vallei naar vallei en van top naar top. Pittige hellingen en welverdiende afdalingen wisselen elkaar voortdurend af. Het is een ware rollercoaster van inspanning en ontspanning, van stoempen en vooral genieten. Haal je beste klimmersbenen uit de kast en laat je verrassen door deze prachtige streek, de groene omgeving en de weidse vergezichten.

Om afstand tussen deelnemers te garanderen werken we met tijdslots waarbinnen deelnemers vrij kunnen starten. Op die manier spreiden we deelnemers optimaal en kan Tilff-Bastogne-Tilff op een veilige manier plaatsvinden. Bovendien werken we voor deze editie met een beperkt aantal inschrijvingen. Zoals steeds zijn er parcours op ieders maat. Je kan bij je inschrijving kiezen uit 3 afstanden.

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

De parcours van Tilff-Bastogne-Tilff situeren zich ten zuiden van Luik waar het enorme aanbod aan hellingen het ideale klimterrein vormt. Een mix van bekende maar ook minder bekende hellingen liggen op jou te wachten. Klassiekers als ‘le Rosier’ en ‘la Redoute’ mogen uiteraard niet ontbreken maar ook minder bekende hellingen zoals ‘Mont-le-Soie’ en ‘Côte de Chevofosse’ komen aan bod.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn en ook de gpx-file van je rit kan je enkele dagen voordien hier downloaden.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 90 km (1164 hoogtemeters)
 • 125 km (1797 hoogtemeters)
 • 168 km (2440 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Chambralles

1. Côte de Chambralles

De eerste beklimming die je voor de wielen krijgt geschoven is de Chambralles, bekend en berucht als het kleine broertje van La Redoute maar daarom niet minder pittig. Over 1550m klim je gemiddeld 9,5% met uitschieters tot 20%. Probeer zeker even te genieten van de bochtige weg naar boven want dat maakt deze klim zo uniek en mooi. Ideaal om de benen wakker te schudden!

90-125-168 km

Meer info

Parcours Côte d'Amermont

2. Côte d’Amermont

De Côte d’Amermont is een prima alternatief voor de drukkere Haute Levée. Hij is niet alleen mooier en rustiger maar bovendien ook een pak steiler en lastiger. Vanaf de start ga je meteen naar stroken van 12%. Bij het kruisen van een oude spoorlijn krijgen je benen even rust maar daarna krijg je een stuk van 100m aan maar liefst 16%. Vanaf hier klim je door naar het plateau van Amermont waar je geniet van een prachtig uitzicht. Verderop kom je terug aan de Haute Levée waar je nog een aardig stuk vals plat als uitloper hebt.

168 km

Meer info

Parcours Le Rosier

3. Le Rosier

Een absolute klassieker! De Rosier is één van de bekendste en beroemdste hellingen van de Ardennen. Je kan deze helling via verschillende kanten beklimmen maar de variant vanuit Ruy spreekt het meest tot de verbeelding. Hij is korter dan de andere kanten maar daarom wel steviger. Zeker aan het begin van de klim waan je je even in de Alpen. De Rosier is ongezien in België en ideaal voor liefhebbers van langere hellingen. Goed voor 4,5 km puur klimplezier aan gemiddeld 6%. Waauw!

125-168 km

Meer info

Parcours Côte de la Redoute

4. Côte de la Redoute

Nog een iconische helling van de wielersport, gekend van Liège-Bastogne-Liège en de heroïsche tweestrijd tussen Frank Vandenbroucke en Michele Bartoli in 1999. La Redoute staat ook bekend als de helling van Phillipe Gilbert aangezien ‘Phil’ op een steenworp van de voet is opgegroeid. De onregelmatigheid van deze klim maakt hem zeer uitdagend en moeilijk in te schatten. Doseren is aan te raden om het moordende stukje van 50m aan 20% te overwinnen!

90-125-168 km

Meer info

Inschrijven

Online inschrijven
(t.e.m. dag vóór het event of zolang de voorraad strekt)

Tarieven

Afstand 90 km* 125 km** 168 km***
Tarief €20 €25 €25

* Starten mogelijk tussen 9u30 en 12u30
** Starten mogelijk tot 11u30
*** Starten mogelijk tot 9u30

Schrijf je je in vóór dinsdag 11 mei, dan krijg je je kaderplaatje, rugnummer en parcourssticker per post thuis toegestuurd. We raden dit ten stelligste aan om een vlotte start van je fietstocht te garanderen. Schrijf je je in vanaf dinsdag 11 mei, dan krijg je een e-ticket via e-mail waarmee je jouw kaderplaatje, rugnummer en parcourssticker kan ophalen aan de start.

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

Omwille van de geldende Covid-19 maatregelen is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven. De online inschrijvingen sluiten 1 dag op voorhand of tenzij eerder volzet.

Programma & starturen - 23/05/2021

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle deelnemers per dag verspreid starten in meerdere tijdslots. Kies bij je inschrijving het gewenste tijdslot waarbinnen je vrij kan starten:

 • Tussen 6u30 en 7u30 (Volzet)
 • Tussen 7u30 en 8u30 (Volzet)
 • Tussen 8u30 en 9u30 (Volzet)
 • Tussen 9u30 en 10u30 (Volzet)
 • Tussen 10u30 en 11u30 (Volzet)
 • Tussen 11u30 en 12u30

De finish sluit om 18u. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van je tijdslot.

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Praktische info

Hoe werkt het en hoe ziet mijn fietstocht eruit?

Deze editie van Tilff-Bastogne-Tilff verloopt uiteraard op een veilige manier volgens de geldende, sanitaire regels. Zo starten alle deelnemers per dag in tijdslots waarbinnen ze vrij kunnen starten. Zo garanderen we voldoende afstand tussen deelnemers. Tijdens je online inschrijving kan je het gewenste tijdslot aanduiden.

Om tijdens je toertocht op krachten te komen krijg je van ons een uitgebreid bevoorradingspakket bij de start. Onderweg zullen wij geen bevoorradingsposten inrichten.

Schrijf je je in vóór dinsdag 11 mei, dan krijg je je kaderplaatje, rugnummer en parcourssticker per post thuis toegestuurd. We raden dit ten stelligste aan om een vlotte start van je fietstocht te garanderen. Schrijf je je in vanaf dinsdag 11 mei, dan krijg je een e-ticket via e-mail waarmee je jouw kaderplaatje, rugnummer en parcourssticker kan ophalen aan de start.

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Bevoorradingspakket aan de start met o.a. Aptonia sportdrank, sportbars, fruitjellies en wafels/koeken,...
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen onderweg
 • Kaderplaatje en rugnummer

Locatie & parking

Salle l’Amirauté à Tilff
Avenue Laboulle 16
4130 Esneux

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de start.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mecaniciens je graag verder in geval van pech.

Overnachtinglogo Ardennes Etape

Op zoek naar een verblijfplaats voor Tilff-Bastogne-Tilff? Ardennes-Etape heeft verschillende vakantiehuizen in het aanbod, gaande van 2 tot 60 personen.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

We vragen nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven en geen afval achter te laten.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 18u. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg.

Als organisatie bieden we onderweg geen bevoorradingen aan, omwille van de huidige maatregelen i.v.m. Covid-19.

Het dragen van een mondmasker wordt sterk geadviseerd voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als Tilff-Bastogne-Tilff niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton