X

Tilff-Bastogne-Tilff05/06/2022presented by Deloitte

Schrijf je in Info

Tilff-Bastogne Tilff 2022

presented by Deloitte

Haal je stalen ros van stal op pinksterzondag 5 juni 2022 voor de 51ste editie van Tilff-Bastogne-Tilff, presented by Deloitte. Ontdek ten zuiden van Luik het enorme aanbod aan hellingen die het ideale klimterrein vormen voor vier prachtige afstanden vervat in een uitdagend parcours.

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

We vertrekken in het gezellige centrum van Tilff (Esneux) langs de Ourthe om van daaruit de schitterende wegen en hellingen van de provincie Luik en een kleine stukje van de provincie Luxemburg te ontdekken. Je fietst van vallei naar vallei en van top naar top met een mix van bekende hellingen zoals de “Col du Rosier” en “Côte de la Redoute” als ook minder bekende hellingen zoals de “Côte de Bonnerue” of de “Côte de Amermont”. Welverdiende afdalingen wisselen elkaar voortdurend af. Het is een ware rollercoaster van inspanning en ontspanning, van stoempen en vooral genieten. Haal je beste klimmersbenen uit de kast en laat je verrassen door een prachtige Ardennenrit, waar het enorme aanbod aan hellingen het ideale klimterrein vormt voor wie houdt van de groene omgeving en de weidse vergezichten.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra beschikbaar. De GPX-file van je tocht wordt per mail bezorgd enkele dagen voor het evenement.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 97 km (1717 hoogtemeters)
 • 126 km (2456 hoogtemeters)
 • 173 km (3102 hoogtemeters)
 • 256 km (4540 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de la Redoute

1. Côte de la Redoute

Nog een iconische helling van de wielersport, gekend van Luik-Bastogne-Luik en de heroïsche tweestrijd tussen Frank Vandenbroucke en Michele Bartoli in 1999. La Redoute staat ook bekend als de helling van Phillipe Gilbert aangezien ‘Phil’ op een steenworp van de voet is opgegroeid. De onregelmatigheid van deze klim maakt hem zeer uitdagend en moeilijk in te schatten. Doseren is aan te raden om het moordende stukje van 50m aan 20% te overwinnen!

97 – 126 – 173 – 256 km

Meer info

Parcours Côte d'Amermont

2. Côte de Wanne (vanuit Wanne)

Mispak je niet aan de Côte de Wanne. De naam komt je misschien niet meteen bekend voor maar ook deze helling zit al een aantal jaar in het parcours van Luik Bastenaken-Luik. Tijdens deze stevige beklimming ligt het stijgingspercentage ruim 800 meter lang boven de 8%. Vergeet tijdens het klimmen ook niet van het uitzicht te genieten!

126 – 173 – 256 km

Parcours Stockeu

3. Stockeu

De Stockeu is zonder discussie één van de moeilijkere cols in België. Tijdens je passage kom je langs een monument, ter ere van Eddy Merckx. Merckx zei dat dit zijn favoriete beklimming was tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Op enkele stukken zit de beklimming boven de uitdagend zware 20%. Over 200 meter lengte gemeten klimt deze heuvel zelfs gemiddeld 19%.

126 – 173 – 256 km

Parcours Le Rosier

4. Le Rosier

Een absolute klassieker! De Rosier is één van de bekendste hellingen van de Ardennen. Je kan deze helling via verschillende kanten beklimmen maar de variant vanuit Ruy spreekt het meest tot de verbeelding. Hij is korter dan de andere kanten maar daarom wel steviger. Zeker aan het begin van de klim waan je je even in de Alpen. De Rosier is ongezien in België en ideaal voor liefhebbers van langere hellingen. Goed voor 4,5 km puur klimplezier aan gemiddeld 6%. Waauw!

256 km

Meer info

Inschrijven

Online voorinschrijvingen
(t.e.m. zaterdag 4 juni 2022, 23u59)

Inschrijven kan heel gemakkelijk online tot de dag voor het event. Bovendien kan je op die manier vlot de start nemen via onze scan & ride zone op vertoon van je online inschrijvingsbevestiging.

Afstanden 97 km 126 km 173 km 256 km
Early Bird
(tot en met 24/05)
€15 €17 €19 €21
Regular
(25/05 - 04/06)
€18 €20 €22 €24

Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje die voorzien is van een chip. Je kan je kaderplaatje bij aankomst terug omruilen voor de waarborg of inwisselen voor een leuke t-shirt!

Bekijk hier het deelnamepakket

Groepsinschrijving
(t.e.m. maandag 23 mei 2022, 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag 23 mei 2022, 23u59.

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de helpdesk op 5 juni en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Zijn er minder dan 10 deelnemers dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.a. worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil. -
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is moet de groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep afgesloten is, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

Naast een prachtige parcours bieden we je ook een omvangrijk deelnamepakket aan:

 • Een uitgebreide bevoorrading met sportvoeding, koeken en fruit aan elke controlepost.*
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service op iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje

Programma en locatie

Start/finishlocatie

Place des Porais
4130 -Tilff (Esneux)

Starturen

 • 97km = 07u30 – 10u00
 • 126km = 07u30 – 10u00
 • 173km = 07u30 – 09u00
 • 256km = 06u30 – 07u30

Officiële sluiting finish om 20u00.

Bereikbaarheid en parking

Enkele weken voor het event vind je hier een overzicht van de aanrijroutes en parkings.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van jouw E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je niet meer van de fiets en verlies je geen tijd aan de start!

Bevoorrading

 • 97 km: 2 bevoorradingen
 • 126 km: 3 bevoorradingen
 • 173 km: 4 bevoorradingen
 • 256 km: 5 bevoorradingen

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech. Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer die je kan terugvinden op de infokaart. Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtreders zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Foto Ardennes Etape

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-PC2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Tilff-Bastogne-Tilff! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier je foto's na de tocht

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem voor vrijdag 3 juni 2022 contact op met info@peloton.be om je inschrijving aan iemand anders door te geven of door te verkopen.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste doorgeven voor vrijdag 3 juni 2022 per mail via info@peloton.be Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton