X

Tilff-Bastogne-Tilff 09/06/2019

Verslag Foto's Fotoservice

Wielertoeristen genieten van zonnige Tilff-Bastogne-Tilff

Zondag heeft in de provincies Luik en Luxemburg met Tilff-Bastogne-Tilff de 9de manche van de Proximus Cycling Challenge plaatsgevonden, dat is de oudste cyclo klassieker.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Tilff-Bastogne-Tilff! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Tilff-Bastogne-Tilff geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen vier afstanden, die je elk de heuvels van de regio laten ontdekken. Wie opteert voor de langste afstand fietst helemaal tot Bastogne en terug. Afspraak dus met de mooiste beklimmingen van de regio, waaronder de Col du Rosier Est, de Côte d'Amermont en uiteraard de Redoute!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 90 km (1164 hoogtemeters)
 • 125 km (1797 hoogtemeters)
 • 168 km (2440 hoogtemeters)
 • 250 km (2968 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Chambralles

1. Chambralles

De eerste beklimming op het menu bij alle afstanden is de Chambralles, een helling van gemiddeld 9,5% met een lengte van 1550m. Zeker voldoende om je wakker te schudden!

Meer info

Parcours Côte d'Amermont

2. Côte d'Amermont

Vanuit Stavelot ontdek je de Côte d'Amermont. Deze lange klim van 3600m richting Francorchamps is een echte uitdaging voor de deelnemers aan de twee langste afstanden. De klim eindigt op 500m boven de zeespiegel. Vergeet niet van het prachtige uitzicht te genieten!

Meer info

Parcours Col du Rosier Est

3. Col du Rosier Est

Wie opteert voor de 125 - 168 of 250 km moet de Col du Rosier Est bedwingen. Met een lengte van 4500m is deze helling een prachtige kuitenbijter! De Rosier ligt in de gemeente van La Gleize en dankt zijn faam aan "La Doyenne".

Meer info

Parcours La Redoute

4. La Redoute

Gelegen in de gemeente Aywaille en bekend voor de uitgelaten sfeer die er heerst tijdens Liège-Bastogne-Liège, is la Redoute één van de meest bekende hellingen van de wielersport. La Redoute is 1650m lang en heeft een maximaal stijgingspercentage van 20%. Een zware dobber!

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton