X

Tilff-Bastogne-Tilff05/06/2022presented by Deloitte

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Tilff-Bastogne-Tilff! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier je foto's na de tocht

Tilff-Bastogne Tilff 2022

presented by Deloitte

Haal je stalen ros van stal op pinksterzondag 5 juni 2022 voor de 51ste editie van Tilff-Bastogne-Tilff, presented by Deloitte. Ontdek ten zuiden van Luik het enorme aanbod aan hellingen die het ideale klimterrein vormen voor vier prachtige afstanden vervat in een uitdagend parcours.

Parcours

Parcours

We vertrekken in het gezellige centrum van Tilff (Esneux) langs de Ourthe om van daaruit de schitterende wegen en hellingen van de provincie Luik en een kleine stukje van de provincie Luxemburg te ontdekken. Je fietst van vallei naar vallei en van top naar top met een mix van bekende hellingen zoals de “Col du Rosier” en “Côte de la Redoute” als ook minder bekende hellingen zoals de “Côte de Bonnerue” of de “Côte de Amermont”. Welverdiende afdalingen wisselen elkaar voortdurend af. Het is een ware rollercoaster van inspanning en ontspanning, van stoempen en vooral genieten. Haal je beste klimmersbenen uit de kast en laat je verrassen door een prachtige Ardennenrit, waar het enorme aanbod aan hellingen het ideale klimterrein vormt voor wie houdt van de groene omgeving en de weidse vergezichten.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra beschikbaar. De GPX-file van je tocht wordt per mail bezorgd enkele dagen voor het evenement.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 97 km (1717 hoogtemeters)
 • 126 km (2456 hoogtemeters)
 • 173 km (3102 hoogtemeters)
 • 256 km (4540 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de la Redoute

1. Côte de la Redoute

Nog een iconische helling van de wielersport, gekend van Luik-Bastogne-Luik en de heroïsche tweestrijd tussen Frank Vandenbroucke en Michele Bartoli in 1999. La Redoute staat ook bekend als de helling van Phillipe Gilbert aangezien ‘Phil’ op een steenworp van de voet is opgegroeid. De onregelmatigheid van deze klim maakt hem zeer uitdagend en moeilijk in te schatten. Doseren is aan te raden om het moordende stukje van 50m aan 20% te overwinnen!

97 – 126 – 173 – 256 km

Meer info

Parcours Côte d'Amermont

2. Côte de Wanne (vanuit Spineux)

Mispak je niet aan de Côte de Wanne. De naam komt je misschien niet meteen bekend voor maar ook deze helling zit al een aantal jaar in het parcours van Luik Bastenaken-Luik. Tijdens deze stevige beklimming ligt het stijgingspercentage ruim 800 meter lang boven de 8%. Vergeet tijdens het klimmen ook niet van het uitzicht te genieten!

126 – 173 – 256 km

Parcours Chambralles

3. Chambralles

Stevige start van de dag met deze misschien iets onbekendere helling (1550m / 9.5% ). De klim start onmiddelijk vrij stijl met een bocht naar links. In de volgende haarspelbocht vlakt het iets af maar niet lang want de laatste kilometer is gemiddeld aan 10% met pieken tot 15%.

126 – 173 – 256 km

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Foto Ardennes Etape

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-PC2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton