Zondag heeft in de provincies Luik en Luxemburg met Tilff-Bastogne-Tilff de 9de manche van de Proximus Cycling Challenge plaatsgevonden, dat is de oudste cyclo klassieker.

De deelnemers konden kiezen uit 4 afstanden: 90, 125, 168 of 250 km, hoe langer de tocht, hoe meer hoogtemeters. De langste trip bracht de wielertoeristen helemaal naar Bastogne en terug. De mooiste beklimmingen van de regio, waaronder de Col du Rosier Est, de Côte d'Amermont en de Redoute mochten natuurlijk niet ontbreken op het parcours.

De eerste beklimming bij alle afstanden was de Chambralles, 1550 meter aan een gemiddelde stijging van 9,5%. La Redoute in Aywaille is een legendarische helling in de wielersport van 1650 meter met een maximaal stijgingspercentage van maar liefst 20%.

Elke fietser kon genieten van een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, medische service, kleedkamer met douches, bewaakte fietsenstalling en massage na de finish.

De volgende manche van de Proximus Cycling Challenge is op zaterdag 15 juni met de Serge Baguet Classic in Lierde. Inschrijven kan via de link onder het artikel.